Ana arının ve yeni doğan bütün arıların larva iken ilk beslendiği arı sütünün ham maddesi olan, vitamin ve enerji yönünden normal polenden kat kat fazla içeriğe sahip polendir. Arı ekmeğinin kat kat renk renk olmasının özelliği ise her mevsimin çiçeklerinden oluşmasıdır bu da değerini normal polene oranla çok değerli kılar. Arı ekmeği olmazsa; Ana arının ve larvaların beslenmesinde kullanılan arı sütü üretimi durur arı neslinin devamıda olmaz. İçersinde Arı ekmeği olan petekleri kovandan aldığımızda; elektriği kesilmiş bir fabrikanın durumuyla kıyaslayabiliriz. İşte arı ekmeği arılarda üretimin, verimin, neslin ve yaşam döngüsünün kaynağıdır.
ARI EKMEĞİNİN KANITLANMIŞ FAYDALARI;
* Kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmekte
* Zihin yorgunluğunu ve dikkat dağınıklığını önemli ölçüde azaltmakta
* Arı ekmeği B vitaminleri olmak üzere hemen hemen bütün vitaminleri barındırmakta.
* Yaşlanmayı geciktirmekte ve vücuda zindelik katmakta
* İnsan vücuduna enerji vererek, performansı yükseltmekte
* Prostat hastalığında oldukça faydalı
* Bağırsak ve mide rahatsızlıklarına çok iyi gelmekte
* İçersindeki rutenyumun varlığıyla kılcal duvarları güçlendirmesiyle kalp damar tıkanıklıklarını önlemektedir.
* Kan hücrelerinin sayısını hızlı bir şekilde artırarak, kansızlığı önlemekte.
* Sık sık antibiyotik kullananlarda meydana gelen sindirim sıkıntılarını ve bağırsak tembelliğini ortadan kaldırmakta.
* Çeşitli radyasyon terapileri sonucu oluşan; kan hücrelerinin sayısında azalma, kusma, halsizlik ve iştahsızlık gibi sorunları önemli ölçüde azalttığı saptanmıştır.
Arı Ekmeği Kullanımı ve Ölçüsü Nedir?
1 yaş üstü herkes kullanabilir.
Çocuklar günde ortalama 2-3 gram kullanımı yeterlidir.
Yetişkinler ise günde ortalama 8-10 gram tüketimi yeterlidir.
Ürünü buzdolabının sebzelik bölümünde muhafaza ediniz.
Yorumlar
Yorum Gönder